Składniki
2kg pieczarek
pęczek natki pietruszki
czosnek granulowany (lub świeży)
ser feta
kukurydza w puszce
jogurt naturalny i musztarda
sól, dużo pieprzu
pęczek natki pietruszki
czosnek granulowany (lub świeży)
ser feta
kukurydza w puszce
jogurt naturalny i musztarda
sól, dużo pieprzu
Pieczarki umyć, obrać,
pokroić w kostkę lub po prostu w plasterki i wrzucić do lekko osolonej wody
(trzeba uważać, bo feta jest słona). Gotować je przez kilka minut, tak tylko,
żeby zmiękły. Odcedzić, ostudzić, dodać pokrojoną w kostkę fetę, kukurydzę,
natkę pietruszki (duuuuuużo). Zrobić sos z jogurtu, musztardy, czosnku i
pieprzu, zalać sałatkę i dosolić do smaku, jeśli trzeba. Sałatka powinna być
ostra, wyrazista, więc doprawić konkretnie, bo pieczarki same w sobie są mdłe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz