piątek, 30 sierpnia 2013

sałatka z pieczarkami nauczycielki




Składniki
2kg pieczarek
pęczek natki pietruszki
czosnek granulowany (lub świeży)
ser feta
kukurydza w puszce
jogurt naturalny i musztarda
sól, dużo pieprzu

Pieczarki umyć, obrać, pokroić w kostkę lub po prostu w plasterki i wrzucić do lekko osolonej wody (trzeba uważać, bo feta jest słona). Gotować je przez kilka minut, tak tylko, żeby zmiękły. Odcedzić, ostudzić, dodać pokrojoną w kostkę fetę, kukurydzę, natkę pietruszki (duuuuuużo). Zrobić sos z jogurtu, musztardy, czosnku i pieprzu, zalać sałatkę i dosolić do smaku, jeśli trzeba. Sałatka powinna być ostra, wyrazista, więc doprawić konkretnie, bo pieczarki same w sobie są mdłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz