Składniki
Potrzebne:
- ok. 50 dkg schabu bez kości
- mąka
- olej
- ok. 50 dkg schabu bez kości
- mąka
- olej
- sól, pieprz
Schab pokroić w plastry
grubości ok. 1 cm. Potem przekroić na pół. Wrzucić na dobrze rozgrzany olej na
patelni. Posolić, smażyć na złoto. Dać odpocząć mięsu ok. 20 minut, wtedy
przerzucić do garnka, patelnię zalać wodą dopóki się nie wyczyści z tłuszczu.
Całość zlać garnka. Nastawić schab na małym ogniu. Dusić ok. godzinę. W
międzyczasie dodać zasmażkę (na patelnię z małą ilością oleju, wrzucić 2 małe
łyżki mąki i poczekać aż zacznie pyrkotać). Odczekać znowu ok. 20. Mięso jest mięciutkie
i chrupkie. Doskonały dodatek do kopytek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz