Składniki:
- 14 rurek cannelloni,
- 0,5 kg mięsa mielonego,
- puszka kukurydzy,
- puszka fasoli,
- puszka groszku,
- sos pomidorowy,
- jedna kostka rosołowa warzywna,
- przecier pomidorowy,
- żółty ser,
- przyprawy:
- 14 rurek cannelloni,
- 0,5 kg mięsa mielonego,
- puszka kukurydzy,
- puszka fasoli,
- puszka groszku,
- sos pomidorowy,
- jedna kostka rosołowa warzywna,
- przecier pomidorowy,
- żółty ser,
- przyprawy:
Mięso mielone przyprawić
dwoma ząbkami czosnku, solą, pieprzem, lubczykiem i cząbrem. Nadziać nim
cannelloni i układać obok siebie w naczyniu żaroodpornym.
Zagotować sos według
przepisu, zalać nim makaron.
Kukurydzę, fasolę i groszek
dokładnie odcedzić i wymieszać. Dodać przecier pomidorowy rozmieszany w 400 ml
bulionu. Warzywami dokładnie obłożyć cannelloni. Na wierzchu posypać serem.
Wstawić do piekarnika
nagrzanego do 190°. Piec ok. 40 minut. Podawać na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz