poniedziałek, 2 września 2013

rosół, pomidorowa



Składniki:
- 3 skrzydełka, 1 udko
- 4 marchewki
- 1 pietruszka
- 1/4 selera
- nać pietruszki
- 3 ziarnka pieprzu
- 1 cebula
- sól
Mięso wymyć, gotować na wolnym ogniu. Jak zmięknie, odszumować. Potem dodać opaloną na gazie cebulę, marchew, pietruszkę i seler. Dodać pieprz i sól. Gotować aż warzywa będą miękkie.
Przecedzić i zostawić w wywarze tylko marchew.




- rosół z dnia poprzedniego
- 3 łyżki przecieru
- makaron
- śmietana
- szczypta cukru

Dziś dodałam do wczorajszego rosołu 3 łyżki przecieru i garść makaronu. Zagotowałam i dodałam śmietany i szczyptę cukru do smaku.

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz