Składniki:
- 3 skrzydełka, 1 udko
- 4 marchewki
- 1 pietruszka
- 1/4 selera
- nać pietruszki
- 3 ziarnka pieprzu
- 1 cebula
- sól
- 3 skrzydełka, 1 udko
- 4 marchewki
- 1 pietruszka
- 1/4 selera
- nać pietruszki
- 3 ziarnka pieprzu
- 1 cebula
- sól
Mięso wymyć, gotować na wolnym ogniu. Jak zmięknie, odszumować. Potem dodać
opaloną na gazie cebulę, marchew, pietruszkę i seler. Dodać pieprz i sól.
Gotować aż warzywa będą miękkie.
Przecedzić i zostawić w wywarze tylko marchew.
Przecedzić i zostawić w wywarze tylko marchew.
- rosół z dnia poprzedniego
- 3 łyżki przecieru
- makaron
- śmietana
- szczypta cukru
Dziś dodałam do wczorajszego
rosołu 3 łyżki przecieru i garść makaronu. Zagotowałam i dodałam śmietany i
szczyptę cukru do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz