środa, 4 września 2013

paszteciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem



Składniki:
- opakowanie szpinaku,
- 2 cebule,
- 3 ząbki czosnku,
- szklanka startego żółtego sera (ja dałam goudę),
- 2 łyżki śmietany,
- 3 łyżki kaszy manny,
- przyprawy: sól, pieprz kolorowy, papryka słodka, papryka ostra
- zioła: lubczyk, bazylia, oregano,
- 1 jajko.

Szpinak rozmrażamy, wrzucamy do garnka. Cebulę i czosnek pokrojone podsmażamy na patelni, dodajemy do szpinaku. Solimy, pieprzymy. Dodajemy śmietanę i 3/4 szklanki sera. Dodajemy resztę przypraw i ziół. Na koniec zagęszczamy masę kaszą manną. Gotujemy jeszcze 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz