Składniki:
ciasto:
- 50 dag mąki
- 2 łyżki oliwy
- 1 jajko
- 2 łyżeczki soli
- 1 szklanka ciepłej wody
farsz:
- kilogram kapusty kiszonej
- 50 dag grzybów suszonych
- 2 cebule
- sól, pieprz
ciasto:
- 50 dag mąki
- 2 łyżki oliwy
- 1 jajko
- 2 łyżeczki soli
- 1 szklanka ciepłej wody
farsz:
- kilogram kapusty kiszonej
- 50 dag grzybów suszonych
- 2 cebule
- sól, pieprz
Farsz: cebule pokroić,
wrzucić na olej. Kapustę pokroić. Wrzucić na podrumienioną cebulę. Grzyby
zagotować, odcedzić i pokroić. Dodać do cebuli i kapusty. Posolić i dobrze
popieprzyć. Smażyć ok. pół godziny. Jeśli całość jest zbyt kwaśna, można dodać
pół łyżeczki cukru.
Ciasto: mąkę przesiać, dodać
oliwę, jajko, sól i wodę. Energicznie zagnieść i wyrobić. Rozwałkowywać na
grubość 1 mm. Wykrawać kółka. Nakładać na nie farsz. Zalepiać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz