poniedziałek, 2 września 2013

pasztet z cukinii



2 średnie cukinie starte na tarce o grubych oczkach
1 marchewka starta na tarce o drobnych oczkach
2 średnie cebule (pokrojone i zeszklone na patelni)
9 łyżek bułki tartej
4 jajka
30 dkg żółtego sera
5 łyżek oleju
natka pietruszki
sól, pieprz, słodka papryka, papryka chilli, majeranek, lubczyk, gałka muszkatołowa

Starte cukinie i marchew zasypać bułką tartą. Dodać zeszklonej cebuli, sera, jajek, oleju, pokrojonej natki pietruszki i przyprawić do smaku. Odstawić na 15-20 minut. Zlać wodę. Następnie włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok. godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz