Składniki:
- 30 dag orzechów włoskich,
- 30 dag orzechów laskowych,
- 20 dag żurawiny,
- 1 szklanka cukru,
- 3 jajka,
- 3 łyżki kakao,
- 2 szklanki mąki,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- pół szklanki oleju,
- ¾ szklanki mleka,
- tabliczka czekolady.
- 30 dag orzechów włoskich,
- 30 dag orzechów laskowych,
- 20 dag żurawiny,
- 1 szklanka cukru,
- 3 jajka,
- 3 łyżki kakao,
- 2 szklanki mąki,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- pół szklanki oleju,
- ¾ szklanki mleka,
- tabliczka czekolady.
Orzechy drobno posiekać,
wrzucić żurawinę. Wbić jajka, wsypać cukier, mąkę, proszek do pieczenia, wlać
olej i mleko. Dobrze wymieszać mikserem. Na koniec dodać kakao. Przełożyć
ciasto do tortownicy.
Ciasto piec przez 45 minut w
piekarniku nagrzanym do 190°.
Kiedy ciasto ostygnie, rozpuścić
czekoladę w kąpieli wodnej i posmarować wierzch. Można dodać kolorowych
kuleczek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz