Składniki:
- 15 liści kapusty pekińskiej,
- pół kilo mięsa mielonego,
- ¾ paczki ugotowanego ryżu,
- 1 cebula,
- sól, pieprz,
- kostki bulionowe.
Odciąć liście z kapusty. Następnie sparzać je w gorącej wodzie co najmniej przez minutę.
Do mięsa mielonego dodać startą lub drobno pokrojoną cebulę, ugotowany i wystudzony ryż, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dół garnka wyłożyć listkami kapusty.
Na każdy liść kapusty kłaść łyżkę tak przygotowanego mięsa i zawijać dokładnie. Gołąbki układać ściśle jeden obok drugiego. Zalać litrem bulionu z kostek rosołowych i dusić przez ok. godzinę. Następnie przygotować sos.
- 15 liści kapusty pekińskiej,
- pół kilo mięsa mielonego,
- ¾ paczki ugotowanego ryżu,
- 1 cebula,
- sól, pieprz,
- kostki bulionowe.
Odciąć liście z kapusty. Następnie sparzać je w gorącej wodzie co najmniej przez minutę.
Do mięsa mielonego dodać startą lub drobno pokrojoną cebulę, ugotowany i wystudzony ryż, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dół garnka wyłożyć listkami kapusty.
Na każdy liść kapusty kłaść łyżkę tak przygotowanego mięsa i zawijać dokładnie. Gołąbki układać ściśle jeden obok drugiego. Zalać litrem bulionu z kostek rosołowych i dusić przez ok. godzinę. Następnie przygotować sos.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz