To jest bardzo prosta wersja. Żadnego smalcu, boczku czy innych takich.
Moje dziewczyny uwielbiają tę wersję leczo i już. Szybkie, proste i
smaczne. Mała najchętniej wyjada kiełbasę. Młoda woli paprykę.
Składniki:
- 2 małe cebule,
- 2 cukinie,
- 2 papryki (mogą być dwa kolory),
- 2 puszki pomidorów (zimą), 5 pomidorów lima (latem),
- tomatera lub przecier pomidorowy,
- papryka ostra, słodka, pieprz, sól,
- 3 pętka kiełbasy leśnej
W garnku na oleju podsmażyć pokrojone w piórka cebulę. Dodać paprykę słodką. Cukinie, papryki i pomidory pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka. Posolić, popieprzyć, dodać papryki ostrej. Dusić na wolnym ogniu, aż wszystkie puszczą sok. Dodać tomaterę. Pokroić kiełbasę w półtalarki. Dodać do warzyw. Gotować jeszcze przez 15 minut.
Składniki:
- 2 małe cebule,
- 2 cukinie,
- 2 papryki (mogą być dwa kolory),
- 2 puszki pomidorów (zimą), 5 pomidorów lima (latem),
- tomatera lub przecier pomidorowy,
- papryka ostra, słodka, pieprz, sól,
- 3 pętka kiełbasy leśnej
W garnku na oleju podsmażyć pokrojone w piórka cebulę. Dodać paprykę słodką. Cukinie, papryki i pomidory pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka. Posolić, popieprzyć, dodać papryki ostrej. Dusić na wolnym ogniu, aż wszystkie puszczą sok. Dodać tomaterę. Pokroić kiełbasę w półtalarki. Dodać do warzyw. Gotować jeszcze przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz