Na sorbet potrzebujemy:
- 0,5 kg truskawek,
- 3 łyżki cukru,
- 200 ml gorącej wody,
- 300 ml soku pomarańczowego,
- 1 cytryna.
- 0,5 kg truskawek,
- 3 łyżki cukru,
- 200 ml gorącej wody,
- 300 ml soku pomarańczowego,
- 1 cytryna.
Do blendera wrzucamy
truskawki, wlewamy sok, wodę z rozpuszczonym cukrem, sok z cytryny. Miksujemy
na jednolitą masę. Wstawiamy do zamrażalnika. Kiedy sorbet zaczyna zastygać,
wyjmujemy go z lodówki i miksujemy. Robimy to co pół godziny, dopóki nie
zaserwujemy lodów, inaczej zamiast aksamitnego w smaku sorbetu, uzyskamy
zbrylowaną masę o smaku mrożonych truskawek.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz