Składniki:
- 6 jajek,
- kostka margaryny,
- 14 łyżek cukru,
- 18 łyżek mąki pszennej,
- 2i1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 50 dag truskawek.
- 6 jajek,
- kostka margaryny,
- 14 łyżek cukru,
- 18 łyżek mąki pszennej,
- 2i1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 50 dag truskawek.
Miękką margarynę utrzeć z
cukrem. Kolejno dodawać jajka, następnie przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto wyłożyć do tortownicy. Na wierzch ułożyć dość gęsto truskawki (moje
pokrojone były w ćwiartki), najmniej truskawek dałam na sam środek, żeby nie
wyszło niedopieczone.
Piec w piekarniku nastawionym
na 180° przez godzinę, do „suchego patyczka”.
Po wyjęciu i ostudzeniu
posypać ciasto odrobinę cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz