Składniki:
- 2 kg kapusty kiszonej,
- 20-40 dag suszonych grzybów,
- 2 cebule,
- sól, pieprz, cukier, olej.
- 2 kg kapusty kiszonej,
- 20-40 dag suszonych grzybów,
- 2 cebule,
- sól, pieprz, cukier, olej.
Dzień pierwszy: Kapustę
dokładnie umyć i wycisnąć. Pokroić coby wąsów zbyt długich nie miała. Zalać
wodą i gotować.
W garnuszku zalać wodą
grzyby. Zagotować i odcedzić. Wodę po grzybach wlać do kapusty, grzyby pokroić
i też dodać do kapusty. Posolić, popieprzyć.
Dzień drugi: Na rozgrzany
olej wrzucić pokrojone drobno cebule. Zarumienić. Dodać do gotującej się
kapusty. Na koniec dodać łyżkę cukru. Ot i tyle.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz