Składniki:
- 20 dkg czerwonej soczewicy;
- 2 cebule;
- puszka pomidorów;
- 1 marchew;
- 1 kostka rosołowa;
- przyprawy: lubczyk, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, czerwona papryka;
- śmietana.
- 20 dkg czerwonej soczewicy;
- 2 cebule;
- puszka pomidorów;
- 1 marchew;
- 1 kostka rosołowa;
- przyprawy: lubczyk, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, czerwona papryka;
- śmietana.
Soczewicę umyć, zagotować w
2-3 l. wody. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojone
pomidory i zalewę. Posolić. Kiedy soczewica zacznie mięknąć dodać kostkę
rosołową, cebulę i pomidory oraz marchewkę startą na dużych oczkach. Dodać
przyprawy.
Gotową zupę można zakleksować
śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz